loader image

Din grijă pentru ELE, a apărut Asociația SolidarELE

Asociația SolidarELE a luat naștere la jumătatea anului 2021, prin concretizarea unui vis – acela de a face bine în jur prin a face totodată ceea ce îți place.

Ce ne motivează?

Credem în necesitatea solidarității manifestată față de categoriile vulnerabile pentru a avea o societate și o lume mai bună.

Suntem convinși că tuturor ne poate fi mai bine când în jurul nostru vedem cât mai puțină suferință și lipsuri materiale, iar acolo unde sunt, beneficiază de condiții decente și demne de trai.

Despre noi

Alcătuită din persoane pasionate și dedicate în domeniile lor de activitate, asociația solidarELE a fost înființată ca structură de economie socială în cadrul proiectului „I.S.P.I. – Întreprinderi sustenabile pentru incluziune” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), Axa prioritară 4 „Incluziunea socială și combaterea sărăciei”, Schema de ajutor de minimis „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale”.

Cum facem bine?

90% din profit mai exact, este redirecționat către persoane din categorii vulnerabile (beneficiari ai proiectelor noastre) sub formă de acțiuni sociale.

Funcționăm după principiul: mi-e bine, îți este bine! Îmbinând elemente de business cu elemente de misiune socială, ne dorim ca munca noastră să reprezinte un instrument de făcut bine, cu impact pozitiv în societate.

divider 2 big

Misiunea socială

Asociația SolidarELE luptă pentru protejarea drepturilor persoanelor din grupuri vulnerabile („ELE” din solidarELE) și acordă sprijin continuu acestora, victime ale violenței domestice.

Asociația SolidarELE promovează o societate democratică bazată pe egalitatea de șanse și de gen, pe respectarea drepturilor omului, o societate prosperă și echilibrată.

Primele noastre proiecte sunt dedicate victimelor violenței domestice, iar 90% din profitul pe care îl realizăm prin comercializarea bunurilor pe care le producem sub brandul propriu – Zizzou, se transformă în activități circumscrise misiunii sociale. Prin aceste proiecte:

Solidarele LOGO
N

Oferind pachete sociale, sprijinim asigurarea de condiții decente de cazare temporară în cadrul centrelor sociale publice ce oferă servicii de găzduire victimelor violenței domestice;

N

Combatem riscul de dependență financiară față de agresor oferind un instrument digital inedit – un magazin social online;

N

Asigurăm resurse educative și recreative pentru copiii – victime ale violenței domestice, prin crearea unui spațiu dedicat acestora în centrele sociale de găzduire a victimelor;

N

Aducem în atenția opiniei publice fenomenul violenței domestice și necesitatea luptei împotriva acestuia;

N

Contribuim la solidarizarea societății civile cu cauze de violență domestică.

Planul de acțiuni sociale 2022

1

Dacă vreți să ne susțineți sau să luați legătura cu noi, scrieți-ne la:

checkt

Este un instrument pe care l-am pus la dispoziția oricărei persoane care cunoaște un caz ce poate deveni o cauză sprijinită de Asociația Solidarele.

checkt

Așteptăm aici idei de proiecte, sugestii de îmbunătățire/diversificare a acțiunilor noastre sociale, sau propuneri de parteneriate cu entități juridice care au misiune socială similară.

divider c
2

Distribuim pachete sociale pentru femeile și copiii din centrele sociale ce găzduiesc temporar victimele violenței domestice.

checkt

Pachetele pentru femei și cele pentru copii vor conține produse adaptate lor și de strictă și urgentă necesitate.

checkt

Pachetele pt femei vor conține cel puțin: produse de igienă sanitară, intimă și corporală, o pijama.

checkt

Pachetele pentru copii vor conține cel puțin: produse de igienă sanitară și corporală, o pijama și un joc educativ/o carte educativă.

Cum facem diferența?

check

Contribuim la crearea unor condiții decente și optime de trai a acestor persoane pe durata găzduirii lor în aceste spații.

check

Contribuim la asigurarea standardelor de igienă și protecție împotriva infecțiilor în centrele publice de adăpostire a femeilor și copiilor victime ale violenței domestice.

check

Venim în întâmpinarea problemei fondurilor insuficiente de care dispun aceste structuri sociale pentru satisfacerea nevoilor victimelor.

divider e
3

Vă așteptăm în magazinul social online pentru victimele violenței domestice.

checkt

Prin magazinul social online beneficiarii noștri își vând produsele realizate manual prin priceperea, talentul lor.

checkt

“Serviciul este oferit sub forma unui magazin online integrat în site-ul zizzou.ro

checkt

Acest instrument digital ajută victimele să obțină un venit alternativ și să reducă riscul dependenței financiare față de agresor.

Cum facem diferența?

check

Banii rezultați din vânzarea produselor victimelor, se vor întoarce 100% către acestea.

check

Promovăm aceste acțiuni pentru a le oferi ca modele de bună practică și victimelor găzduite în centre similare care se pot bucura deopotrivă de această facilitate pe care o punem la dispoziția oricărei victime, indiferent de sex, etnie, religie etc.

check

Organizăm ateliere de lucru pentru femeile și copiii - victime ale violenței domestice găzduite temporar la Centrul Social Tranzit din Baia Mare.

check

Facilităm comercializarea online: preluare, fotografiere produse, publicarea pe site, relaționarea cu cumpărătorii, expedierea produselor către clienți, încasarea sumelor și redirecționarea acestora către victime.

divider d
4

Credem că unde-s doi puterea crește așa că invităm la dialog și colaborare ONG-urile care au misiune socială similară.

Suntem deschiși, așteptăm mesajele voastre la adresa misiunesociala@zizzou.ro

Ce este ZIZZOU?

ZIZZOU este marca sub care Asociația SolidarELE comercializează produsele realizate de către angajații ei, în cadrul activității economice.

Fiind o structură de economie socială, îmbinăm armonios business-ul cu socialul. Astfel, facem activitate economică pentru ca apoi, cu 90% din profit să realizăm activități circumscrise misiunii sociale.

În ce constă activitatea economică a asociației?

check1

Producție de bijuterie ceramică, veselă și obiecte de decor interior realizate prin tehnici de modelare și prelucrare manuală, rezultând produse unicat și care îmbină elemente de meșteșug tradițional cu elemente de design contemporan;

check1

Producție de hăinuțe (preponderent, dar nu exclusiv) pentru copii, tricotate 100% manual, din cele mai bune și prețioase materiale, precum lâna merinos, cașmir, mătase naturală, bumbac organic, bumbac egiptean ș.a. Rezultatul acestei activități constă în articole de îmbrăcăminte unicat, de calitate premium, care satisfac și cele mai pretențioase gusturi și așteptări.

De ce sunt speciale produsele noastre?

check1

Pentru că sunt lucrate manual, folosind tehnici autentice și tradiționale, care oferă unicitate și o valoare sporită fiecărui produs ce rezultă din dedicarea și atenția celui care îl realizează.

Oferim importanță deosebită fiecărui lucru în parte pe care îl realizăm, detaliilor ce îl compun și îi transmitem fericirea cu care îl modelăm ori prelucrăm sau tricotăm, liniștea pe care o avem când le realizăm, bucuria pe care ne-o dă fiecare bucățică finisată până când a căpătat forma visată și proiectată.

check1

Pentru că sunt unicat. Și alături de ele te vei simți unic și tu, pentru că nimeni nu va mai avea un produs întocmai ca al tău. Oricât ne-am strădui, produsele modelate, pictate, tricotate manual, nu ies 100% identice. Și este marele avantaj al dedicării în particular fiecărui lucru în parte.

check1

Pentru că folosim cele mai bune și prețioase materiale în procesul de producție, indiferent că vorbim despre bijuteria ceramică, veselă, rochițe sau jachete tricotate.

check1

Deoarece colaborăm cu meșteșugari tradiționali autentici în desăvârșirea procesului de producție, îmbinând astfel în colecțiile noastre, atât elemente de tradiție, cât și aspecte de contemporaneitate.

check1

Pentru că sunt realizate de persoane care meșteșugesc fiecare produs cu multă pricepere, pasiune și dedicare.

check1

Pentru că sunt sustenabile, iar procesul de producție nu a afectat deloc mediul înconjurător. Tehnicile de modelare ori de tricotare manuală sunt inofensive și blânde cu natura și mediul.

check1

Pentru că fiecare produs are scopul final de a sprijini o cauză socială, un grup sau o persoană vulnerabilă, cum ar fi victimele violenței domestice. Și astfel, alegând unul dintre produsele noastre, faci totodată un bine.

Proiectele asociației

Atelier tranzit

Primul atelier de lucru la Centrul Tranzit Baia Mare

Având la bază Protocolul de colaborare dintre Asociația noastră și Direcția de Asistență Socială Baia Mare, am reușit să organizăm primul atelier de lucru de la Centrul Social Tranzit (2021), unde am modelat lut, pictat și ansamblat manual accesorii vestimentare, coliere, decorațiuni și tablouri, împreună cu copiii și adulții din Centru.

Cu această ocazie le-am prezentat ideea noastră de a crea pentru ei un magazin social integrat în site-ul nostru, unde să poată să pună spre comercializare orice obiect pe care l-ar realiza manual, prin priceperea și talentul lor, de la brățări împletite, lucruri tricotate, tablouri pictate, desene etc.

Am organizat acest prim atelier de lucru pentru a le stimula creativitatea și a le încuraja să producă lucruri astfel încât să se bucure/să beneficieze de magazinul social pe care urmează să îl realizăm.

Atelier tranzit2

Atelier de lucru nr. 2 la Centrul Tranzit Baia Mare

Pe 31 ianuarie 2022 a avut loc cel de-al doilea atelier de lucru la Centrul Social Tranzit unde am pictat, modelat lut și asamblat manual accesorii vestimentare împreună cu adulții și copii din Centru.

Au fost alături de noi și de această dată tinerii de la Centrul de Tranzit Baia Mare, care au venit să sprijine un alt grup vulnerabil – victimele violenței domestice.

Tinerii și-au unit forțele împreună cu cei din Centru, au fost activi și au prelucrat mase ceramice iar mâinile lor s-au „îmbrăcat” în praf de porțelan.

Obiectele realizate vor fi prezentate și puse spre vânzare în magazinul social.

coltul cu bucurii

Proiectul „Colț cu bucurii” pentru copiii de la Centrul Social Tranzit pentru femei și copii victime ale violenței domestice

Cu sprijinul Fundației Autonom, am amenajat la începutul lunii decembrie 2021, o zonă educativă & relaxare pentru copiii din Centru.

Aici vin copii cu vârste care variază între 0-18 ani, alături de mamele lor. Aceștia ajung aici din mijlocul unor situații pline de tensiune, de violență, cu hainele de pe ei, gânduri nepotrivite pentru vârstele lor și inimi triste. Au posibilitatea să stea aici o perioadă de maxim 6 luni. În Centru ei găsesc brațe deschise și oameni buni, o cameră și un pat în liniște. Însă ceea ce le-a lipsit până acum a fost ca zona de joacă și socializare să fie dotată cu mobilier adaptat nevoilor lor, cărți și jocuri educative, pentru vârste diferite. Acum ei au la dispoziție „colțul cu bucurii” unde au început să se joace și să învețe încă din acea dupămasă de decembrie.

Ne-am bucurat să găsim la Centrul Social Tranzit reprezentanți deschiși spre colaborare și dornici de a le asigura un mediu cât mai plăcut și prietenos.

pachete sociale

Am oferit 30 de pachete sociale la Centrul Social Tranzit Baia Mare

În data de 10.06.2022, am fost la Centrul Social Tranzit pentru adăpost temporar a femeilor și copiilor-victime ale violenței domestice din Baia Mare, pentru a preda 30 de pachete sociale. 

Au fost pregătite și oferite:

– 15 pachete pentru femei, cuprinzând (cu mici variații de conținut): un șampon, un săpun lichid pentru mâini, un gel dezinfectant/șervețele umede dezinfectante, un gel de duș, absorbante, o pastă de dinți, o periuță de dinți, un prosop și o pijama;

– 15 pachete pentru copii, cuprinzând (cu mici variații): un șampon, gel de duș, săpun lichid, o pastă de dinți pentru copii, o periuță de dinți, un prosop, o pijama, un joc educativ/o carte.

Oferind pachetele cu conținutul menționat, am contribuit la atingerea standardelor de igienă și de protecție împotriva infecțiilor în centrele publice din MM de adăpostire a femeilor și copiilor victime ale violenței domestice.

Centru baia mare

Centrul Maternal Baia Mare

Acțiunile noastre sociale au continuat și în anul 2023, mai exact în luna iunie, de data aceasta prin oferirea de pachete sociale pentru femeile și copiii din Centrul Maternal Baia Mare, aflat în subordinea DGASPC Maramureș.

Ca de obicei, pachetele sociale au conținut produse de igienă sanitară, corporală, orală, prosop, pijama și câte un joc educativ sau un set de activități în pachetele pentru copii.

Au fost primite cu extrem de multă bucurie și entuziasm.

Emoția fiecărei acțiuni similare este o răsplată a muncii noastre și ne oferă energie să continuam ceea ce facem.

Vă mulțumim tuturor celor care, achiziționând produsele ZIZZOU, ați participat totodată și la această nouă acțiune socială!

415205243 349120304490638 5288244639523385919 n

Centru DGASPC Baia Mare

Am încheiat anul 2023 bucuroși că am reușit să oferim din nou pachete sociale cu produse necesare pentru victime ale violenței domestice găzduite în centre de adăpost temporar. 🎁
Vă spunem atunci când achiziționați un produs realizat de noi, că acesta este unul special și prin faptul ca poarta in spate fapte bune. Din venituri, realizam acțiuni sociale și suntem tare mândri și bucuroși că reușim să facem asta și să suplinim anumite neajunsuri ale sistemului public social.
Am vizitat in zilele acestea de sărbătoare, un centru din cadrul Direcției de Asistență Socială Baia Mare și am oferit diverse pachete pentru femei și copii, cu scopul de a contribui la un trai decent al lor pe timpul șederii în centru și la sporirea stimei de sine, prin asigurarea produselor de strictă necesitate și de igiena.
Vă mulțumim tuturor celor care, cumpărând produsele noastre, contribuiți la aceste acțiuni atâta de utile!   🙏🙏🙏